A kezelés és a hosszan tartó szőrtelenítés feltételei

 

tartós szőrtelenítésA hosszantartó szőrtelenítést a Depilgihttal végezzük. Itt, hasonlóan a lézerhez, megvilágítjuk a bőrt (500-1200 nm). Az energiát a szőr felveszi, egészen pontosan a Melanin (festékanyag), és levezeti a szőr gyökereihez. A szőrnek ennél az eljárásnál hővezető feladata van, ezért a kezelés előtt nem szabad a gyökereket eltávolítani (gyanta, epiláció stb). 
A kezelendő felületet kizárólag borotválni lehet.

Amikor a fényenergiát a szőrtüszők elnyelték, az átalakul hővé és kiirtja a szőrt.
Ahhoz, hogy hosszantartó legyen a szőrtelenítés, több kezelésre van szükség, mivel csak az éppen anagén (növekedési) fázisban lévő szőröket tudjuk kezelni. Ez általában 20-30%-a a felszínen lévő szőrzetnek. Az egyes kezelések között 4-6 hétnek kell eltelnie.

 

Kezelés előtt és közben önnek, mint vendégnek, a következőkre kell ügyelnie:

  • 2-3 nappal a kezelés előtt borotválja le a kezelendő felületet (arcon nem szükséges). Másik szőrtelenítési eljárás TILOS!
  • Arc kezeléseknél nem szabad make-upot a bőrre kenni.
  • Legalább 2-3 héttel a kezelés előtt és 5-6 nappal kezelés után ne érje bőrét intenzív napsugár, vagy csak nagyon magas faktorú naptejjel szabad napozni. A szoláriumot is kerülje a kezelés előtti és utáni napokon.
  • Általánosan azt mondhatjuk, hogy annál gyorsabb és eredményesebb a szőrtelenítés, minél sötétebb a szőr és minél világosabb a bőr. Ugyanakkor a mi rendszerünkkel és gépünkkel mindenféle rizikó nélkül kezelhetőek a barna bőrű vendégek is.